راهنمای خرید

راهنمای خرید کمپرسور

راهنمای خرید کمپرسور

در ادامه راهنمای خرید کمپرسور را می خوانید تا بهترین انتخاب را در خرید داشته باشید.

کمپرسور ها دو دسته اند:

  1. کمپرسور های داینامیک
  2. . کمپرسورهای جابجایی مثبت

کمپرسور داینامیک : در صنایع خاص کاربرد دارند و به دو دسته تقسیم می شوند

  • کمپرسور گریز از مرکزی (Centrifugal)
  • کمپرسور جریان محوری (Axial)

 کمپرسور جابجایی مثبت : در صنعت کاربرد بیشتری دارند و به دو دسته تقسیم می شوند

  • کمپرسور رفت و برگشتی (Oscillatory)
  • کمپرسور دورانی (Rotary)

کمپرسور های دورانی در بین دیگر کمپرسور ها کاربرد بیشتری دارند که به صورت تک شفت و دو شفت موجودند .کمپرسور های اسکرو تایپ خود به دو دسته : کمپرسور روغنی و کمپرسور بدون روغن دسته بندی می شوند .این کمپرسور ها پر کاربرد ترین دسته کمپرسور ها در صنعت هستند و به جرات می توان گفت 70 درصد صنایع و کارخانجات بزرگ از این نوع کمپرسور استفاده می کنند.این نوع کمپرسور بر اساس نوع استفاده ، در صنایع مختلف و بر اساس حساسیت کاری مورد استفاده قرار می گیرند .

در دسته کمپرسور های جابجایی مثبت  کمپرسور های رفت و برگشتی وجود دارند که همه گیرترین و پر فروش ترین کمپرسور ها در این دسته بندی ، کمپرسور های پیستونی هستند و مورد بحث ما در این مطلب این نوع کمپرسور است . این نوع کمپرسور از پر استفاده ترین انواع کمپرسور در تمامی مشاغل و صنایع است.در ادامه با کمپرسور های پیستونی و نحوه کارکرد و چگونگی انتخاب این کمپرسورها آشنا خواهیم شد.

بررسی کمپرسور های پیستونی

 در میان انواع کمپرسور ها ، کمپرسور های پیستونی رایج ترین نوع کمپرسور هستند که به دو صورت ثابت و قابل حمل وجود دارند . کمپرسور ها بر حسب نیاز در ابعاد مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند .

کمپرسور های پیستونی نوعی از کمپرسور های رفت و برگشتی هستند که در آن هوا در سیلندر از طریق رفت و برگشت پیستون فشرده می شود .این کمپرسور ها از جمله قدیمی ترین و محبوب ترین کمپرسور ها هستند که در حال حاضر از جایگاه ویژه ای برخوردارند .این کمپرسور عملکردی همانند تلمبه دو چرخه دارد و از نظر میزان استفاده در صنایع نسبت به دیگر کمپرسورها برتری دارد.کمپرسور های پیستونی دارای دبی کم و فشار زیاد هستند یعنی حجم کمی هوا را به فشار بالایی به شما می دهند و این کمپرسور ها دارای راندمان بالایی هستند.

فرآیند فشرده سازی در کمپرسور ها به چه شکل است ؟

کمپرسور ها به طور کلی وظیفه فشرده سازی گاز ها را بر عهده دارند .یک کمپرسور هوای محیط را از طریق محفظه ای که دارای فیلتر هواست دریافت میکند. این فیلتر از ورود گرد و غبار به داخل سیلندر جلوگیری می کند.این فیلتر در فواصل منظم باید تعویض شود چرا که تعویض نکردن فیلتر علاوه بر افت فشار و کاهش بهره وری دستگاه ممکن است باعث ورود آلاینده ها به داخل سیلندر شود و شما برای اطمینان از کارکرد صحیح دستگاه لازم است  تعویض فیلتر را به موقع انجام دهید .

در کمپرسور پیستونی فشرده سازی به وسیله حرکت پیستون انجام می شود و تعداد پیستون ها متفاوتند و به حالت مورب یا موازی قرار می گیرد.

نحوه کارکرد این کمپرسور ها به شرح زیر است :

هوای محیط پس از عبور از فیلتر هوا ، به داخل سرسیلندر هدایت می شود، در زیر سرسیلندر صفحه سوپاپ قرار دارد که تعدادی ورودی و خروجی بر روی این صفحه قرار گرفته است . سوپاپ ها نیز برروی این صفحه قرار دارند که در حالت عادی بسته هستند. با پایین رفتن پیستون ،  هوا از دریچه های ورودی صفحه سوپاپ به سیلندر وارد می شود ( صفحه سوپاپ برای ورود هوا محدودیتی ایجاد نمی کند ) با بالا رفتن پیستون  هوای فشرده شده از طریق سوپاپ ها (که به صورت یکطرفه طراحی شده اند) خارج شده و به سمت شیر یکطرفه هدایت می شود . یکطرفه بودن سوپاپ از بازگشت هوای فشرده به داخل سیلندر جلوگیری می کند. هوای فشرده شده از طریق یک لوله به شیر ورودی هوا(شیر یکطرفه) انتقال می یابد که این شیر ورودی وظیفه کنترل ورود هوا به مخزن را بر عهده دارد علاوه بر این شیر یکطرفه  از حرکت معکوس هوا و خروج هوای داخل مخزن به بیرون از مخزن نیز جلوگیری می کند، در واقع این شیر به صورت یکطرفه کار می کند به همین خاطر به آن شیر یکطرفه می گویند.

عمل فشرده سازی باعث افزایش دمای هوا شده  بنابراین در برخی کمپرسورها حد فاصل سیلندر و شیر یکطرفه بخشی به نام افتر کولر وجود دارد که وظیفه آن خنک کردن هوایی است که به سمت شیر یکطرفه در حرکت است .

پس از ورود هوا به مخزن ،به دلیل اختلاف دمای موجود بین هوای فشرده شده و دمای مخزن میعان صورت می گیرد و آب موجود در هوا به شکل مایع  در کف مخزن جمع می شود و هر چند وقت یکبار به وسیله ی شیر تخلیه باید این آب را تخلیه کنیم.شیر تخلیه در زیر مخزن قرار دارد.در آخر هوای فشرده شده از بخش خروجی با انتخاب کاربر به وسیله ی شیلنگ خروجی ، خارج می شود.

در تمامی کمپرسور های پیستونی وظیفه خنک کردن سیلندر و افتر کولر بر عهده فلکه سیلندر است که با چرخش خود جریان هوا را ممکن می سازد.

در اینجا مهم است که بدانید محیط اطراف کمپرسور و نوع هوایی که وارد کمپرسور می شود تاثیر زیادی در عملکرد دستگاه دارد.

 

پیشنهاد خرید

کیت کمپرسور باد 6 لیتری 1200 وات شپخ مدل 5906153901 - HC06

۹,۶۰۰,۰۰۰ تومان۹,۶۰۰,۰۰۰ تومانخرید کنید

راهنمای خرید کمپرسور باد

 خرید یک کمپرسور باد به میزان انتظار شما از کارایی آن بستگی دارد.

هنگامی که شما برای خرید محصولی اقدام می کنید سوالات زیادی در ذهنتان شکل می گیرد . از جمله سوالاتی که برای خرید کمپرسورباد ذهن شما را مشغول می کند به شرح زیر است :

اندازه کمپرسور باد مورد نیاز من چقدر است؟حجم مخزن کمپرسور باد مورد نیاز من چند لیتر است؟ مقدار بودجه من برای تهیه کمپرسور باد چه میزان است ؟ برند های معتبر کمپرسور در بازار های جهانی و ایرانی چیست و به چه میزان معتبرند؟

در قدم اول شما باید حداکثر باد مورد نیاز کارگاه خود را تخمین بزنید تا بتوانید کمپرسور مورد نیاز خود را بهتر انتخاب کنید در این مطلب ما تلاش کرده ایم که در انتخاب بهتر کمپرسور به شما کمک کنیم.

اندازه کمپرسور باد

اولین فاکتور در انتخاب اندازه مناسب برای کمپرسور باد رابطه مستقیم با فضای کارگاه شما دارد .

هرچه حجم مخزن کمپرسور کمتر باشد طبیعتا فضای کمتری اشغال می کند اما نگران نباشید چون کمپرسور ها با حجم بالا از لحاظ ظاهری به دو دسته خوابیده و ایستاده تقسیم بندی می شوند کمپرسور های ایستاده فضای کمتری را اشغال می کنند و برای کارگاه هایی با فضای کم مناسبند .البته این تنها دلیل تفاوت کمپرسور های خوابیده و ایستاده نیست که در ادامه به آن می پردازیم .

ویژگی های فنی که در خرید کمپرسور مهم است:

  1. ظرفیت مخزن (مثال : 50 لیتر)
  2. فشار بار مورد نیاز ( مثال : 90 psi)
  3. دبی ( مقدار باد فشرده تولیدی توسط سیلندر در فشار 1 اتمسفر در واحد لیتر در دقیقه )
  4. نوع کمپرسور (ایستاده یا خوابیده)

یک مغازه مکانیکی را در نظر بگیرید در این مغازه بکس و پیچگوشتی بادی از موارد استفاده کمپرسور هستند که میزان باد مورد نیاز برروی آنها درج شده علاوه بر این کمپرسور ها برای تنظیم باد لاستیک های خودرو نیز استفاده می شود ، بسته به اینکه تنظیم باد مربوط به خودرو سواری باشد یا خودروهای سنگین را هم شامل شود، انتخاب کمپرسور متفاوت است .

یک کمپرسور سالم باید طی 8 تا 12 دقیقه به فشار 8 تا 10 بار برسد و کمپرسور آف شود . البته در مورد کمپرسور های اسکرو این ویژگی صادق نیست چرا که این نوع کمپرسور ها به صورت یکسره کار می کنند و و نیاز به آف شدن ندارند ساختار داخلی به گونه ای طراحی شده که تنها با تغییر فشار روند کارکرد دستگاه متفاوت می شود.که در اینجا ما از بررسی این مورد صرف نظر می کنیم.

نکته دیگری که در تهیه ی کمپرسور حائز اهمیت است میزان رطوبت هوای خروجی کمپرسور است که این مورد در صنعت رنگ، دارو سازی ، صنایع غذایی و تجهیزات پزشکی و  حتی برای رنگ کاری های خاص (خط رنگ مکانیزه) علی الخصوص در مناطق شرجی و دارای رطوبت هوای بالا از اهمیت زیادی برخوردار است.

رطوبت در هوای خروجی کمپرسور به چند عامل وابسته است :

  • رطوبت هوایی که کمپرسور از آن تغذیه می کند.
  • میزان رطوبت در منطقه جغرافیایی.
  • فصل (در زمستان رطوبت بالاتر است) .
  • میزان رطوبت موجود در مخزن.
  • استفاده از کمپرسور ایستاده یا خوابیده

همگی از عواملی هستند که بر روی رطوبت باد خروجی کمپرسور اثر گذارند.

چگونه رطوبت خروجی کمپرسور را کنترل کنیم ؟

  • تخلیه آب از کمپرسور توسط شیر تخلیه حداقل هفته ای یکبار انجام شود .
  • استفاده از درین اتوماتیک(با نصب درین اتوماتیک برروی شیر تخلیه به صورت خود کار تخلیه آب انجام میشود .)
  • قرار دادن رطوبت گیر بر روی شیر خروجی

تا اینجای کار 30 تا 40 درصد از رطوبت موجود را مهار کرده ایم اما اگر انتظار بادی خشک تر از کمپرسور دارید به موارد زیر دقت کنید.

  • در کمپرسور های اسکرو تمیز بودن تله آبگیر از مهمترین فاکتور هاست (تمیزی این بخش باعث میعان بیشتر و در نتیجه رطوبت هوای خروجی از تله کمتر خواهد شد.)
  • استفاده از درایر و میکرو فیلتر جهت خشک کردن هوای خروجی . یکی دیگر از راههای کنترل رطوبت در کمپرسور استفاده از میکروفیلتر ها بعد از درایر است، در واقع میکرو فیلتر ها عملکرد درایر را تکمیل می کنند. در ادامه به تفضیل به بررسی آن می پردازیم.

در کمپرسور های مورد استفاده در صنعت رنگ، دارو سازی ، صنایع غذایی و تجهیزات پزشکی و  حتی برای رنگ کاری های خاص (خط رنگ مکانیزه) خشکی صد درصد باد خروجی بسیار اهمیت دارد .

در صورتیکه خشک بودن باد خروجی برای شما خیلی اهمیت داشته باشد استفاده از مخزن عمودی(ایستاده) باد مناسب تر است.چرا ؟

شیر خروجی باد در کمپرسور های ایستاده فاصله بیشتری تا کف مخزن دارد و همین باعث خروج کمتر رطوبت از مخزن می شود. البته مواردی که گفته شد در رابطه با کمپرسور هایی با حجم بالای 150 موثر است و برای کارهای معمولی این موارد اهمیت چندانی ندارد.

میکرو فیلتر و کاربرد میکروفیلتر ها در کمپرسور :

میکرو فیلتر قطعه ای مکانیکی است که در مسیر عبور هوای فشرده شده قرار می گیرد و با جذب ناخالصی ها از هوا آن را تصفیه می کند. به میکروفیلتر های میکرونی با مش ریز گاهی روغن گیر هم گفته می شود اما در واقع تمامی میکروفیلتر ها قابلیت جذب ذرات،بخارات آب و روغن را دارا می باشند .

انواع میکرو فیلتر به تفکیک کارکرد و ظرفیت به شکل زیر است:

نوع کاربرد ظرفیت یا مش  (میکرون) توضیحات
QM جذب رطوبت 5 وجود آن برای استفاده در صنعت کافی است
PM جذب روغن 1
HM جذب گرد و خاک 0.01 در صنایع حساس همچون صنایع غذایی و بهداشتی و دارویی وجود آن ضروری است.
CF جذب کربن اکتیو (بو) 0.03

 

با توجه به توضیحات داده شده و اطلاعات موجود در جدول و تطابق این توضیحات با محیط کار خود می توانید بهترین انتخاب را برای کارگاه یا کارخانه تان داشته باشید.

پیشنهاد خرید

کیت کمپرسور فندکی شپخ مدل AIRFORCE5 - 5906142901

۵,۵۰۰,۰۰۰ تومان۴,۵۶۵,۰۰۰ تومانخرید کنید

جدول راهنمای خرید کمپرسور:

نوع کارکرد اندازه مخزن لیتر ملزومات
کارهای کوچک و سبک مثل: نجاری

(ابزار : سنباده لرزان و فرز مینیاتوری و منگنه کوب و میخکوب و…)

10

24

50

تعویض منظم فیلتر هوا  و روغن کمپرسور – روغن پاش – شیلنگ تلفنی – کوپلینگ- دنباله
گارگاه های کوچک و خدماتی مثل: نقاشی ساختمان و رنگ کاری ساختمان  و نقاشی ماشین و مکانیکی ها و …

(ابزار: پیستوله رنگ،بکس بادی ، گازوییل پاش و پیچگوشتی بادی و …)

80

100

150

250

فیلتر رطوبت گیر و روغن پاش (واحد مراقبت) – تعویض منظم فیلتر هوا  و روغن کمپرسور – شیلنگ تلفنی –  کوپلینگ – دنباله
اتاق رنگ در نقاشی ماشین و رنگ های استاتیک و صنایع چوب کوچک 350 فیلتراسیون کامل (درایر و میکرو فیلتر)
دندان پزشکی(کمپرسور بدون روغن سایلنت)

 

150 لیتر برای هر یونیت تعویض منظم فیلتر هوا  و روغن کمپرسور -شیلنگ تلفنی –  کوپلینگ – دنباله
دندان سازی و کارخانجات  و کارگاه های بزرگ

و صنایع

550

650

850

1200

1700

2500

سیستم فیلتراسیون کامل – لوله کشی اصولی – تعیین محل مناسب جهت قرار دادن کمپرسور – تعویض منظم فیلتر هوا  و روغن کمپرسور-بررسی محیطی در رابطه با هوای مورد تغذیه کمپرسور – تهویه مناسب در محل نصب و …

قیمت کمپرسور :

همانطور که متوجه شدید کمپرسور ها در انواع و ابعاد متنوعی در بازار موجود هستند و انتخاب کمپرسور با توجه به نوع انتظار کاربر متفاوت است .بنابراین قیمت کمپرسور ها تحت تاثیر همین موضوع متفاوت است و قابل تخمین نیست اما همین تنوع باعث شده تا فروشندگان از ارزانترین کمپرسور تا گرانترین کمپرسور باد را با توجه به نیاز بازار تهیه و به مشتریان ارائه دهند.

شاید بهتر است برای انتخاب شایسته تر ابتدا به سراغ برند کمپرسور های باد بریم و کمی با آنها آشنا شویم و در همینجا قیمت کمپرسورهای باد مختلف را به صورت نسبی بررسی کنیم.

برند های معتبر کمپرسور:

کمپرسور های ایرانی نسبت به کمپرسور های خارجی از قیمت مناسب تری برخوردارند و بیشترین تولید داخلی در این زمینه مربوط به کمپرسور های پیستونی است که البته امروزه به دلیل واردات موتورهای پیستونی عملا فعالیت کارخانجات تولیدی  به مونتاژ ختم می شود.

کمپرسور های خارجی را میتوان در بازار ایران به دو دسته چینی و غیر چینی تقسیم بندی کرد .

کمپرسور های چینی با کیفیت های مختلف در بازار وجود دارد که از جمله آنها میتوان به برند های رونیکس، نوا، یوبا ، استنلی ، تورنادو ، اینتی پلاس ، شپخ و … اشاره کرد که در بین این برند ها کمپرسور های باد شپخ تحت لیسانس آلمان بوده و قیمتی بالاتر از مدل های دیگر دارند  و طبیعتا از کیفیت بالاتری نیز برخوردارند.

کمپرسور های غیر چینی موجود در بازار ایران عموما کمپرسور های ساخت ایتالیا  و آلمان است که به دلیل استقبال خریداران و مقرون به صرفه بودن کالا و همچنین کیفیت بالای محصول در برابر قیمت کمپرسور های ایتالیایی طرفداران زیادی دارند که برند های مربوط به این کمپرسور ها عبارتند از : برند های فینی، ایرمک، آبک و …

امیدوارم این مطلب در انتخاب بهترین کمپرسور به شما یاری برساند. مشاهده کمپرسور ها در سایت

 

5/5 - (2 رای)

دیدگاهتان را بنویسید